Hae tästä blogista

tiistai 3. toukokuuta 2011

Aiempaa sinivalkoisemmat sinivalkoiset - aika jälkeen Afrikan tähtien

Veikkauksen ikivanhasta mainoksesta tuttu slogan "Ainoastaan Afrikan neekeri ei veikkaa" osui Rovaniemen Palloseuran osalta hieman turhankin hyvin kohdilleen kevättalvella. Singaporelaisveijari tuli, lahjoi ja lopulta paitsi itse kärähti myös paljasti sambialaisveljesten hämäräpuuhat viime kesältä. Metu, Muso ja kumppanit eivät tasapeliputkessa todellakaan veikanneet - he tiesivät. 

Sopupelikohun velloessa bingotalon oven sulki perässään ensin seuraa iät ja ajat johtanut ristiriitaisen hahmon ritari Jouko Kiistala, ja hieman myöhemmin suurin osa joukkueen ulkomaalaisista heitettiin ulos samasta ovesta. Pahimman skandaalin aikaan jopa RoPS:n liigapaikka oli vaarassa, mutta seura selvisi kuilun partaalta - kuitenkin vain hetkeksi. Lapin kesä on tunnetusti lyhyt, mutta Palloseuran pelaajista se saattaa tänä vuonna tuntua tuskallisen pitkältä.

Talouden vakauttamisen ja todellisten vahvistusten toivossa rovaniemeläiset realisoivat kiinteistöomaisuuttaan. Aiempaa suurimmista pelimerkeistä huolimatta siirtomarkkinoilta käteen jäi kuitenkin ironisesti vain Musta Pekka. Pelaajahankintojen suhteen RoPS joutui tekemään nopeita ratkaisuja ja kompromisseja, eikä muista seuroista vapautuneet isommat kalat tarttuneet napapiiriläisten haaviin. Huhuissa pyöri kovan profiilin kotimaisia nimiä, mutta lopulta sinivalkoisiin saapui tukku täytepelaajia sekä ensi kauden suhteen kovin arvoituksellisia nimiä.

Pelaajiston osalta ilmassa on siis vahvoja kysymysmerkkejä. Riittääkö divarissa loistaneen Etchu Taben taso liigakentillä? Onko uutta nousua uralleen hakevan Eetu Muinosen elopaino viime kautta alhaisempi? Montako ottelua Mika Hänninen pysyy pelikunnossa? Kuka antaa maalipotkut? Tampereelta siirtoajan loppumetreillä siirtynyt Mika Lahtinen on liigatason hyökkääjä, mutta onko hän vastaus joukkueen maalinteko-ongelmiin?

Syksyisissä nousujuhlissa spontaanin baaridartsturnauksen organisoinnissa kunnostautunut John Allen on kovan paikan edessä. Jo sinivalkoisten kuiville luotsaaminen olisi walesilaiselta melkoinen temppu. Puheet kuuden joukkoon tähtäämisestä ovat täyttä sanahelinää. Toki tavoitteet on syytä asettaa tarpeeksi korkealle, sillä niin monta kertaa aiemmin sarjapaikkaa vain säilyttämään lähtenyt seura on löytänyt itsensä seuraavana keväänä sarjaporrasta aiempana.

Palloseurassa eletään nyt mielenkiintoisia aikoja. Jälkikäteen katsottuna kertarysäyksellä tapahtunut muutos pelaajapolitiikassa voidaan nähdä jopa positiivisena tapahtui pelikentällä tällä kaudella sitten mitä hyvänsä. Erään tamperelaisen (ex-)seuran kannattajana voin todeta, että liigapaikka ei saisi toiminnan pyörittämisessä olla itseisarvo vaan ainoastaan tavoitetila. Palloseuran toiminta on tällä hetkellä niin monella tapaa terveemmällä pohjalla kuin aikoihin, että edes visiitti Ykköseen ei olisi hissijoukkueelle katastrofi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti